Понеділок, 23.10.2017, 21:38
Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Мої статті

ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ВИХІДНІ ДНІ

ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ВИХІДНІ ДНІ

 



Щоб харчування дітей у вихідні дні відповідало фізіологічним нормам, батьки повинні знати, скільки і яких продуктів дитині необхідно отримувати протягом дня в залежності від віку та режиму, прийнятому в дошкільному навчальному закладі. У харчуванні дітей використовують різні сорти м'яса: яловичина, птиця (крім качок та гусей), кролики, молода баранина, а для старших дітей додається нежирна свинина в рубленому вигляді. В окремі дні; включають сосиски. Однак слід пам`ятати, що в їх складі більше жиру, ніж білка та вітамінів, найменш сприятливе співвідношення мінеральних солей. Слід використовувати і такі цінні рослинні білкові продукти, як горох, квасоля (вміст білка в горосі - 23%о, квасолі - 23%). У них багато вітамінів
В, вітаміну Е, багато калію та інших мінеральних речовин. В ті дні, коли немає достатньої кількості м'яса або риби, включають блюда із бобових - суп-пюре гороховий, гарнір із зеленого горошку тощо. Збільшити вміст тваринного білка можна також за рахунок негострих сортів твердого сиру та плавлених сирків.
Не рекомендується давати дітям більше одного яйця в день. Надмірна кількість білків може викликати алергійну реакцію, а високий вміст лецетину збуджує нервову систему.
Рибу дають частіше. Вона містить цінний набір незамінних амінокислот, вітамінів та мікроелементів, добре перетравлюється та засвоюється. Щоб урізноманітнити харчування дітей в вихідні дні, потрібно слідкувати за меню дитячого садка протягом тижня і вдома готувати інші страви. У вихідні дні особливу увагу звертають на страви, котрі не завжди можуть бути приготовлені в дитячому садку, наприклад, страви з кролика, субпродуктів. З овочевих блюд вибирають страви, які протягом тижня в меню ДНЗ не включались. Для поповнення норми білка дають страви з сиру. Білки з натурального сиру засвоюються краще. Однак якщо нема гарантії, що сир виготовлений з пастеризованого молока, його використовують тільки в стравах після термічної обробки, наприклад, вареники, сирники. Хліб дітям потрібно давити пшеничний і житній. Дуже цінні натуральні вітамінні напої: моркв'яно - молочний, з шипшини, морс з чорної смородини. У вихідні чи святкові дні дітям можна давити випічку. Однак потрібно добирати вироби, в які входить менше жиру, а більше фруктів, горіхів. У дитячому харчуванні необхідно систематично використовувати різноманітні сезонні овочі та фрукти.

Категорія: Мої статті | Додав: Адмін (30.03.2015)
Переглядів: 177 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: