Вівторок, 19.03.2024, 12:50
Вітаю Вас, Гість
    1. 5 основних речей,

      які мають знати батьки

      про коронавірусну інфекцію

      5 речей,

      які повинні знати батьки

      про  COVID-19

       

      У період карантину, викликаного  COVID-19, кожна родина турбується, як реагувати, щоб убезпечити свою родину від хвороби.  Просто не ходити дитині до школи чи іншого закладу освіти – недостатньо. Важливо, щоб батьки знали, як діяти в ситуації карантину та від чого берегти дітей.

      ПЕРШЕ. Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.

       

      ЩО РОБИТИ:

    2. попросити дітей не підходити ближче, ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар;
    3. нагадувати дітям про обов’язкове миття рук перед прийомом їжі та після відвідування вбиральні (мити руки потрібно щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук);
    4. попросити дітей утриматися від прийому їжі з загальних упаковок або посуду (горішки, печиво та інші снеки), куди багато людей занурюють руки;
    5. просити дітей уникати привітальних обіймів і рукостискань, поки епідеміологічна ситуація не стабілізується;
    6. посилити вимоги до вологого прибирання приміщень, очищення та дезінфекції об’єктів, яких торкається велика кількість людей, провітрювати приміщення;
    7. важливо уникати місць масового скупчення людей.
    8. ТРЕТЄ. Як правильно поводити себе в умовах поширення вірусу?

    9. мити руки щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук;
    10. під час кашлю або чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, яку потім необхідно викинути; чхати також правильно у згин ліктя;
    11. не підходити ближче, ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар, уникати будь-якого тісного контакту з ними;
    12. не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження
    13. ЧЕТВЕРТЕ. Маски не допомагають убезпечити себе від вірусу, вони допомагають лише в тому разі, коли маску носить хвора людина.

      П’ЯТЕ. Наразі не існує жодних ліків для лікування чи запобігання коронавірусу. Будь-які пропозиції в Інтернеті про вакцини чи ліки – неправда.

       

      ДРУГЕ. Симптоми інфекції: кашель, біль у горлі, риніт, лихоманка, утруднене дихання, сухий кашель, чхання, біль у грудині; у деяких випадках – діарея або кон'юнктивіт. У складних випадках інфекція може викликати пневмонію. У деяких випадках ця хвороба може бути смертельною, однак переважно це відбувається з людьми середнього чи похилого віку, що мають супутні захворювання. 

      ЩО РОБИТИ: 

      у разі підвищеної температури дитина має залишитися вдома до повного одужання та одразу отримати консультацію сімейного лікаря.

    14.  

    15.  

    16. 26 березня 2019 року в дошкільному закладі відбувся районний семінар-практикум для вихователів садових груп закладів дошкільної освіти на тему: «Сучасні підходи до розвитку мовлення дітей дошкільного віку засобами художньо-продуктивної діяльності дитини».

      У рамках семінару проведено інтегроване заняття в молодшій групі (вихователь Бойко В.В.), проектне заняття в старшій групі «Дивосвіт народної іграшки» (вихователь Косач Т.Г.), презентовано виставку «Лялька-мотанка – український оберіг».

    

 

      1. 06.03.2019р. 
      2. Цими днями дітвора «Рукавички» вітає своїх мам, бабусь із святом весни.
    1. Весна і жінка схожі між собою,

      Несуть обидві чарівну красу,

      Матусю милу привітаю із весною,

      Бабусю в щічку поцілую й обніму.

       

   

 

    1. 01.03.2019. У рамках Всеукраїнського заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» у закладі проведено заняття «Зроби щасливою тваринку - дорослу і її дитинку».

    2.   

    3.  

    4. 20.11.2018. Осінь – прекрасна, золота пора,

                          Її святкує наша дітвора.

    5.   

    6.  

    7. 02.11.2018. Маленька дитина, як і дорослий, має бути готовою до зустрічі з можливою небезпекою. Від того, чи буде у неї сформовано елементарну життєву компетентність, залежить її поведінка в різноманітних ситуаціях.

      З 29 жовтня по 2 листопада 2018 року в закладі пройшов Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. У рамках Тижня відбулися екскурсії дошкільнят до пожежної частини, зустрічі з провідними інспекторами з пожежної безпеки Бахмацького районного відділу УДСНС України в Чернігівській області.

    8.   

    9.  

    10. 14.10.2018. Святкуємо день захисника Вітчизни.

      Всі ми – діти українські, хлопці та дівчата,

      Хоч і ще не дуже сильні, та душа завзята.

    11.    

    12.  

    13. 02.10.2018.     Готуємось до вступу в нову українську школу. Екскурсія до школи.

    14.   

    15.  

    16.  

    17.   27 вересня  у дошкільному закладі  відбулося свято – День вихователя.  У цей день є нагода сказати добрі слова на адресу тих, хто віддавав і віддає свою любов малятам-дошкільнятам, розвиває в них найкращі риси, виховує і навчає життєвої мудрості - вихователю. У залі – весь колектив закладу, дошкільнята та їхні батьки, міський голова, усміхнені обличчя випускників-першокласників, для яких стіни нашого садка ще недавно були рідними. Святкового настрою всім присутнім додала виставка робіт із природного матеріалу «Осінні фантазії», яку майстерно створили батьки з дітьми та вихователі. Віршами, запальними таночками, піснями та подарунками вітали колектив Рукавички» міський голова Павло Шимко, діти - дошкільнята і першокласники, вихователі, батьки.  Зі святом тебе, вихователю!

    18.    

    19.  

    20.  

    21. Літній календар - 2018 добігає до завершення.  Цікавим, веселим та змістовним було дозвілля дошкільнят  в дитсадку «Рукавичка». Жарти, сміх, ігри супроводжували дітлахів протягом  усього оздоровчого періоду. Тепле сонечко, гарний настрій додали дітям здоров'я, підвищили імунітет організму, щоб з новими  силами зустріти 2018-2019 навчальний рік.  

    22.    

    23.  

    24. Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей –  прекрасне свято радості та надії. 

      Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рід.

    25. Привітати дітлахів у "Рукавичку" завітали голова райдержадміністрації Тетяна Миколаївна Неділько та міський голова Павло Миколайович Шимко.

    26.  
    27.  

    28. Із 14 по 18 травня 2018р. в дошкільному закладі пройшов Тиждень безпеки дитини

    29.    
    30.  
    31. 17.05.2018Р. Святково одягнені у вишиті сорочки діти, працівники, гості, прибрана дошкільна оселя «Рукавички». У садочку - свято української вишиванки. Вона – найдорожчий скарб, не лише пам'ять, а й частинка нашої історії, невід'ємний елемент нашого вбрання, найвища культурна цінність. Мистецтво української вишивки славиться на весь світ і є найбільш пізнаваним символом нації. Український народ глибоко шанує вишиванки, зберігає і передає як реліквію дітям і внукам, правнукам із покоління в покоління.  
    32.  
    33.   
    34.  
    35.  
    36.  
    37. 11.04.2018р. У закладі дошкільної освіти «Рукавичка» продовжується святкування Великодніх свят. Під час розваги «Великодня казка» звучали пісні, вірші у виконанні старших дошкільнят. Весело пройшли ігри з писанками та крашанками «Навбитки», «Хто швидше перенесе Великоднє яйце», «Кривий танець». Руками дітей та їхніх родин створено виставку «Великдень у нашому краї».

                         Вітаємо всіх з Великодніми  святами!

Співають дзвони святого храму,
Велика радість: Христос Воскрес!
До свята Паски  хай світлими стануть,
Землі цвітіння і синь небес.
Нехай добро Вам зігріє серце,
Любов і віра в душі живуть,
Нехай у Вашому домі щастя
Назавжди ангели збережуть!
Хай сповнює душу краса
Великодня
І радість оселиться в серці сьогодні!
Хай милують око веснянії квіти,
І будуть щасливі дорослі та діти!!
Христос Воскрес!